Тайван предлага „най-привлекателната работа в света“

Тайван предлага „най-привлекателната работа в света“

април 30th, 2009 от Ганчев

работа в ТайванТайван копира идеята на Австралия от месец Януари: Островът държава в Тихия океан също обяви оферта за „най-привлекателната работа в света“. Вместо ветроходство, гмуркане и събиране на тен на самотен плаж, победителите в конкурса печелят пътуване из страната – и то с невероятно заплащане.

Каква асоциация правите когато става дума за работа в Тайван? Може би за работа във фабрика за компютърни части или дейност свързана с банковото дело? Във всеки случай не и с разходки из живописни дефилета и посещения на популярните в страната пагоди. Това досега бе дейност за туристите в страната. Отскоро обаче Тайван обяви оферта за работа точно с това описание. Страната търси пътуващи, които срещу богато възнаграждение биха желали да блогват за храмовете и горещите извори в Тайван, като по този начин да допринесат за развитието на туризма.

Хора от целия свят могат да кандидатстват за работата, с изключение на китайците. Според тайвански закон жителите на Китай могат да посещават страната единствено като туристи. Като начало страната ще наеме 50 тима от по двама човека, като срещу дневен надник от 640 Евро на човек от тях се очаква да пътуват и разказват за преживяванията си в блогове в продължение на един месец. На 1ви Юни се открива и интернет страницата, където ще може да се кандидатства за работата.

Още през Януари Австралия обяви своята оферта за „най-привлекателната работа в света“, в която единствената задача на наемника е да живее на самотен остров в Тихия океан в продължение на 6 месеца и да описва преживяванията си на острова в блог за сумата от 12.000 Евро на месец. Победителят ще бъде определен на 6ти Май, като за работата са кандидатствали над 30.000 човека от целия свят.

http://novini.zahotelite.com/349





{START_COUNTER}