Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Откриха фотоизложбата „България-Тайван: Пътуване с птиците”
Посланикът на Тайван в Гърция Елизабет Чу и д-р Петър Берон откриха вчера фотоизложбата „България-Тайван: Пътуване с птиците”. Домакин на експозицията е Националният природонаучен музей в София.

Организатори на изложбата са Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), партньор на BirdLife Inte
ational и Представителството на Тайван за Гърция, Кипър и България в партньорство с Националния природонаучен музей – БАН. Българските фотографии са избрани след провеждането на конкурс за най-добра снимка на тема „Пътуване с птиците”, който стартира през юни, а най-добрите фотографии бяха избрани през август. Автор на снимките от Тайван е известният бизнесмен и природолюбител К. К. Куо.

Победител във фотоконкурса за България стана Ивайло Зафиров със снимката „Криле”. Второ място зае Христо Пешев с творбата си „Хармония в синьо и бяло”, а трето – Борислав Борисов с „Черно и бяло”. Журито имаше нелеката задача да оцени повече от 350 фотографии, дело на 30 фотографи природолюбители. 12 автори бяха селектирани за участие в изложбата. Посетителите на експозицията имат също възможност да гласуват за Наградата на публиката, чийто носител ще получи дигитален фотоапарат „Olympus”. Изложбата продължава от 30 септември до 30 октомври.
30.09.2010
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz